
This posting is in response to a 2-part question submitted after the deadline for submitting 
questions.  The Owner has determined that it is in the Owner’s best interest to post a response to the 
question. 
 
Question:  
May a Respondent team add a firm as partner after submission of the SOQ, but prior to being found 
qualified? 
 
Response:  
No. 
 
Question:   
May a Respondent team add a firm to its team if and after the Respondent team is found qualified? 
 
Response:  
See generally Section 5.2.2. of the RFQ, which provides, “  …. Changes to the Respondent’s proposed 
team, including Significant Subcontractors and key employees, will not be allowed in the Proposal stage 
except for extenuating circumstances, such as corporate takeovers, buyouts, and other unforeseen 
changes, or to enhance  Proposal teams.  Proposers may strengthen their teams prior to submission of 
Proposals by adding additional personnel and subcontractor members.  The Selection Committee shall 
have the right to determine, in its sole discretion, the acceptability of any changes in the Proposer’s 
proposed team as prescribed in it SOQ.  Any changes to the Proposer’s proposed team found to be 
unacceptable by the Selection Committee may result in disqualification of the Proposer. 
 


